2013-11-02

En gånglåt å mungigabyte

Snabb kommentar bara.

Fick frågan om varför min blogg är så kal. På det svarar jag kortfattat med att den inte alls är kal. Den är byte-snål. Japp, det är bara att lära sig ett nytt uttryck. Bytesnål.

Fast det finns en lite mer utförlig förklaring också.

Det handlar om trafikmängder, särskilt dina.

När du besöker den här bloggen så vill jag inte tvinga dig att ladda ner en massa film eller bilder eller ens långa texter. Du ska snabbt få en översikt på vad som hänt här (vilket oftast inte är så mycket). Översikten ska du få utan att det går mycket av den trafikmängd du betalt för hos din internetleverantör. Själv har jag åtta gigabyte som maxmängd hemma och några gigabyte till på min mobil. Du kanske har minimimängden på 2GB och hoppas kunna se några sidor till.

Så om du tycker min blogg är kal så har du fel, helt enkelt. Den är bytesnål. ...åtminstone relativt. ;)

2 kommentarer:

  1. Bytesnål, byte-snål,, bytes-nål :) Ja i alla fall så ska du ha all heder för din bytes-snålhet vargen. När jag nyligen installerade en dator till någon och öppnade en för min bekant beg-handels-sida på internet blev jag helt förbluffad hur in i hel....s mycket skit det fanns på sidan, det blinkade och hände saker överallt vilket gjorde att jag knappt kunde koncentrera mig på det som var huvudsaken på skärmen. Jag hade glömt att installera annons-blockeraren jag normalt har på alla mina datorer.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja du Ola... Numera är det en del innehåll och nio delar reklam på nätet. Det här med tillgång och efterfrågan skulle kunna fungera bra om det inte var för reklamen. Den är en industri i sig numera, inte bara en en resurs för att sälja det som produceras. Tvärt om är det reklambranschen som pumpar upp världen kring oss till bristningsgränsen. Det viktiga är inte längre att hjälpa till att tillfredsställa behov utan att tjäna grovt på att blåsa liv i habegäret. Vilket begär som helst.

      Radera