2013-11-11

Det börjas tidigt...


Var tvungen att köpa lite grejor till mig och lillan. En av affärerna jag besökte hade två trehjulingar upphängda på väggen. Förutom färgen så var de olika på en viktig detalj. Kan ni se vilken?

Det är underligt det där med hur tidigt man börjar med att skilja pojkarna från flickor och tvärt om. Tydligen ändras också formen på just den här detaljen tvärt när ett av hjulen försvinner.

Sadeln, ja.

Undrar varför just den detaljen är olika på pojk- och flicktrehjulingarna?

2 kommentarer:

 1. Det är ju utan tvekan så att det är skillnader på män och kvinnor och även mellan pojkar och flickor även om det inte är politiskt korrekt att tycka så. Det finns ju tydliga fysiska skillnader men även andra sådana tycker jag.

  Det är också bevisat farlig för män att cykla för mycket, impotens, sterilitet men även cancer är tydligen en bra bit över normal nivå för manliga tävlingscyklister. DVS sadeln har betydelse ;)

  Kanske är det så att just de olika sadlarna på trehjulingarna i fråga är en slump? Eller är det en anpassning till den uppenbara fysiska skillnaden mellan könen och benen?

  Meds ovanstående sagt vill jag påpeka att jag absolut inte är den som förespråkar särskilda färger eller leksaker för pojkar respektive flickor, tvärtom. De ska kunna välja själva, fast även barn fastnar ju alltför lätt i den påtvingade konsumtionen och likriktningen som öses över oss alla så att vi ska konsumera upp planeten för att rädda världen???.... eller i alla fall ekonomin.....

  SvaraRadera
 2. Skillnaderna är inte stora men de finns där redan på trehjulingarna. Visst var det sadeln som fick min uppmärksamhet men jag tror inte skillnaderna är slumpmässiga. Om det bara varit sadeln så hade man kunnat tänka så. Men kika på bilden igen och fundera på vad som hänger på den rosa trehjulingens styre.

  Det där med färger sitter hårt i vår kultur. Det kommenteras exempelvis om en pojke målar något rosa i sitt eget rum eller om han har på sig något rosa plagg. En pojke blir inte mindre man bara för att han gillar den färgen. Tjejer blir ju inte grabbigare i jeans.

  SvaraRadera